| Tytuł: | Leki na różne bóle przy chorobie serca |
| Autor: | KIaus 16.2.2011, 08:45 |
| Hejka :) mam takie pytanie: choruję na serce, ale często strasznie bolą mnie plecy. Niekiedy jest to ból prawie nie wytrzymania. lekarz polecił mi jakieś zwykłe tabletki przeciwbólowe - Apap, Ibuprom, ale mi one nie pomagają. Czy ktoś zna leki, które są skuteczne i można je brać przy chorym sercu? | |
| Autor: | Żania 16.2.2011, 15:27 |
| Może zamiast leków powinieneś wypróbować masaże? Są one bardzo skuteczne i nie zaszkodzą ci. moim zdaniem powinieneś wziąć to pod uwagę ze względu na serce. | |
| Autor: | Gonia 17.2.2011, 09:16 |
| Jeśli te bóle pleców są ciągłe i bardzo silne to powinieneś iść z tym do lekarza, ponieważ może coś się jest z nimi nie tak jak powinno być. Jednak trzeba przyznać rację Żani, ponieważ regularne masaże mogą przynieść ulgę. | |
| Autor: | Wacuś 17.2.2011, 14:52 |
| Ja również mam problemy z sercem i czasami boli mnie głowa lub plecy. Wtedy zazwyczaj biorę Pyralginę, ponieważ mi najlepiej i najszybciej pomaga. Uważam, że powinieneś ja wypróbować. Pozdro | |
| Autor: | Milenka 18.2.2011, 08:32 |
| Dobra, tylko, że leki można stosować doraźnie, jeśli ból pojawia się przez dłuższy czas, to trzeba iść z tym do lekarza. | |
| Autor: | Adam24 18.2.2011, 13:25 |
| ja na Twoim miejscu stosowałbym inne metody niż leki. za tabletki brałbym się w ostateczności | |

Aby nie dopuścić do zawału, ani żadnej z chorób serca, należy dbać o własne zdrowie. Konieczne jest regularne poddawanie się badaniom pod kątem sprawdzania ciśnienia krwi oraz poziomu cholesterolu. Należy zrezygnować z palenia papierosów, nadużywania alkoholu na rzecz rozpoczęcia nowego stylu życia wypełnionego aktywnością fizyczną i stosowaniem odpowiedniej, nisko tłuszczowej i zdrowej diety.
Choroby serca
Wolniejsze bicie serca nie oznacza wcale złej kondycji fizycznej, przeciwnie – świadczy o dobrym zdrowiu. Przykładem mogą być sportowcy – u osoby uprawiającej sport serce bije miarowo, wolno, lecz silnie, pompując więcej krwi.